Històries, persones i visions que parlen de vi.
Temps de lectura: 2 minuts

Un viatge per descobrir la mirada més personal dels protagonistes del vi

Admiro el talent, l’esforç, la passió i la creativitat, i rebutjo la concepció del vi, exclusivament, com una mercaderia. Per això comença aquest viatge que pretén descobrir la mirada més personal, profunda i sincera dels protagonistes del vi, posant en relleu sobretot les seves peculiaritats com a creadors.

Visionaris neix com un espai de fotoreportatges on, els protagonistes seran: elaboradors, viticultors, pagesos, enòlegs, sommeliers, i un molt llarg etcètera. El resultat: un compendi de fotografia i relat que serà el reflex de l’ànima del vi.

Visionaris és una idea de Marc Pareta i Sendra. Neix amb l’objectiu de donar visibilitat al sector del vi al Penedès i amb la necessitat de conèixer una mica més sobre això que uneix a tots els professionals d’aquest petit país: la passió pel vi. Com viu, pensa, actua una persona bolcada en cos i ànima al món del vi? Què empeny aquesta gent a deixar plasmada la seva ànima a cada una de les seves ampolles?

Vull que els nostres protagonistes es mostrin tal com són. Per això els proposo que siguin ells els qui escullin un indret, un moment del dia, un esdeveniment especial per trobar-nos: una vinya, un celler, un laboratori, un passeig per un lloc inspirador, una cava, una sala de tast, un racó de casa, una passejada pel bosc, la terrassa d’un bar o un esmorzar al camp.

El meu objectiu és contribuir al fet que siguem capaços d’entendre el vi (en el sentit més ampli de la paraula). Gaudir del vi no és un acte purament físic; sí que hi ha una part física que comporta normes i rituals, però gaudir d’un vi, beure un vi, no és un simple calmar la set, que per això res millor que l’aigua, gaudir d’un vi és un acte de caràcter intel·lectual, és un desig de portar-se als llavis el fruit d’un treball, d’un esforç, d’una concepció del món fins i tot.

En resum, aprendre a estimar el vi. Inicio aquesta aventura de forma desinteressada, sense recursos econòmics, i amb la voluntat de passar-ho bé i enriquir l’ànima, i el paladar, de tots els lectors.