Històries, persones i paisatges que parlen de vi
Entorn

Instal·lació de tres caixes niu a la vinya del bosc de Samuntà3 minuts de lectura

1 d'abril de 2021 2 min read
Caixa niu instal·lada al bosc de la vinya de Samuntà

Instal·lació de tres caixes niu a la vinya del bosc de Samuntà3 minuts de lectura

Temps de lectura: 2 minuts

El passat dimarts trenta de març, a les cinc de la tarda, es van instal·lar tres caixes niu de diferents mides al bosc de la vinya de Samuntà. Les caixes niu, construïdes pel biòleg i divulgador català Jaume Sañé, es van col·locar a una altura de tres metres, evitant el fullatge espès a l’entrada, en orientació est i sud-est i protegides del sol i del vent.

Amb aquesta petita actuació es vol facilitar la nidificació i fixació d’espècies com el cargolet, la mallerenga petita, la mallerenga blava, el pardal xarrec, el pica-soques blau o el colltort al voltant de la vinya de Samuntà. En les setmanes vinents es realitzarà un seguiment de cada caixa niu per comprovar-ne la seva ocupació i el seu estat de conservació.

Des de visionaris.cat volem agrair la cooperació de la família Solé i de tots aquells que han col·laborat en aquesta petita intervenció.

La instal·lació de caixes niu a la vinya del bosc de Samuntà és la primera iniciativa de Som el Paisatge que ens habita, el projecte de visionaris.cat per recuperar i millorar la qualitat de diferents ecosistemes del Penedès a través de petites actuacions enfocades a revertir certs dèficits o mancances de l’entorn derivats de la influència de l’home.

Comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà.