Històries, persones i paisatges que parlen de vi
Notes de tast

Sota els ametllers 20201 minuts de lectura

14 de novembre de 2021 < 1 min read
Sota els ametllers 2020

Sota els ametllers 20201 minuts de lectura

Temps de lectura: < 1 minut

Blanc brisat: fresc i fragant 

Malvasia de Sitges de la finca les Parellades (El Pla del Penedès) plantada sobre sòls argilo-calcaris. Fermentació amb llevats autòctons. Maceració de set dies amb les seves pells. Set mesos de criança en tancs d’acer inoxidable. Un vi natural del celler La Salada, el projecte nascut el dos mil onze de la mà del Ton Carbó i de l’Anna Serra. 

Una malvasia de Sitges de pel·lícula. Color or vell amb reflexos ataronjats. Aromes de fruita blanca (poma), fruita amb òs (préssec i albercoc) i pell de llimona confitada sobre un fragant fons floral (gessamí), herbaci (ortiga) i especiat (pebre negre). Records balsàmics de pi i resina. En boca és intens, melós i sorprenentment refrescant. Tornen a sortir el préssec i la llimona, aquest cop de la mà d’una ametlla crua. Final etern, picant i lleugerament amarg que recorda l’arrel de regalèssia. Una meravella. 

Deixar reposar obert deu minuts abans de servir. 

CellerLa Salada
VarietatsMalvasia de Sitges
RegióPenedès
EstilBlanc brisat
Alcohol13 % vol.
Puntuació18
Preu18 – 20 €
Consumir entre2022 – 2023
Data de tast14 novembre 2021

Ampolla comprada a Can Caneló (Vilafranca del Penedès).

Comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *