Sota els ametllers 20201 minuts de lectura
Blanc brisat: fresc i fragant
Malvasia de Sitges de la finca les Parellades (El Pla del Penedès) plantada sobre sòls argilo-calcaris. Fermentació amb llevats autòctons. Maceració de set dies amb les seves pells. Set mesos de criança en tancs d’acer inoxidable. Un vi natural del celler La Salada, el projecte nascut el dos mil onze de la mà del Ton Carbó i de l’Anna Serra.
Una malvasia de Sitges de pel·lícula. Color or vell amb reflexos ataronjats. Aromes de fruita blanca (poma), fruita amb òs (préssec i albercoc) i pell de llimona confitada sobre un fragant fons floral (gessamí), herbaci (ortiga) i especiat (pebre negre). Records balsàmics de pi i resina. En boca és intens, melós i sorprenentment refrescant. Tornen a sortir el préssec i la llimona, aquest cop de la mà d’una ametlla crua. Final etern, picant i lleugerament amarg que recorda l’arrel de regalèssia. Una meravella.
Deixar reposar obert deu minuts abans de servir.
Celler | La Salada |
Varietats | Malvasia de Sitges |
Regió | Penedès |
Estil | Blanc brisat |
Alcohol | 13 % vol. |
Puntuació | 18 |
Preu | 18 – 20 € |
Consumir entre | 2022 – 2023 |
Data de tast | 14 novembre 2021 |
Ampolla comprada a Can Caneló (Vilafranca del Penedès).