Històries, persones i paisatges que parlen de vi
Notes de tast

Vinya Marcelino 20192 minuts de lectura

20 de gener de 2022 < 1 min read

Vinya Marcelino 20192 minuts de lectura

Temps de lectura: < 1 minuts

Blanc brisat: intens i salvatge

Xarel·lo provinent de la Vinya Marcelino (Cal Gori, Ordal), plantada fa vint anys sobre sòls calcaris i cultivada de forma ecològica per la Mar i en Lluís d’Enlaire Vins. Maceració de quinze dies amb les seves pells i fermentació amb els seus propis llevats. Un vi lliure de certificacions amb la firma de l’Àlex Peris i en Joan Munné, els dos guanyadors del concurs Vilaviniteca 2019 que van invertir bona part del premi en elaborar aquesta petita obra d’art. 

Vinya Marcelino és un vi que queda gravat a la memòria. De color or vell amb reflexos aram. Aromes de fruita blanca madura (pera i poma al forn) i cítrics (pell de taronja) sobre un fragant fons floral (flors seques) i balsàmic (mentolats). Records de fonoll i de mel de romaní. En boca és sorprenentment fresc, equilibrat i voluminós, però molt vertical gràcies a la seva excel·lent acidesa. Un vi complex i amb moltes capes, com la pell d’una ceba, que va canviant a la copa amb el pas del temps (si tenim la paciència suficient de no buidar-la ben aviat). Final salí i mineral, embolcallat per l’amargor inconfusible del xarel·lo. Un vi honest que salva territoris i que et fa recuperar l’esperança en la humanitat.

CellerMunné Peris Viticultors
VarietatsXarel·lo
RegióPenedès
EstilBlanc brisat
Alcohol13 % vol.
Puntuació18,5
Preu15 – 17 €
Consumir entre2022 – 2024
Data de tastgener de 2022

Ampolla comprada al temple gastronòmic de Can Caneló (Vilafranca del Penedès).

Comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà.